SON YORUMLAR

  • Osman FATSA
    Blog kurmasını Bilmeyen ve Para sıkıntısı çeken arkadaşlara yararlı bir bilgilendirme olmuş.Eline Sağlık

BLOG

  • Dünden bugüne alışverişi etkileyen en önemli gelişmeler

    İnternetten alışverişin ortaya çıkmasıyla pek çoğumuz için alışveriş kavramı bambaşka bir noktaya geldi. Muhtemelen, alışveriş sektöründe, hayatımız boyunca görebileceğimiz en büyük yenilik olan online alışveriş kavramı da hızla gelişmeye devam ediyor.

    Alışveriş kavramını bugünlere taşıyan gelişmeler nasıl yaşandı? Hangi yenilik alışverişe ne kattı? İşte kronolojik sırasıyla her biri alışverişin birer kilometre taşı olan bu önemli gelişmeler…

    Katalog (1498 İtalya)

    İlk olarak 1498 yılında Venedik’te, satışta olan kitapların listelendiği ve el yazması olarak hazırlanan kataloglar daha sonrasında alışverişin vazgeçilmez unsurları olarak varlıklarını devam ettirdiler. Günümüzde de geçerliliğini koruyan kataloglar sayesinde istediğimiz ürün özelliklerini kolayca öğrenerek seçim yapabiliyoruz. E-ticaretin hayatımıza girmesiyle artık, bilgisayar ve mobil cihazlarımızla gezindiğimiz alışveriş sitelerinin her biri, birer dijital katalog olarak da düşünülebilir.

    Kuponlar (1887 ABD)

    Dünyada pazarlama denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Coca Cola, dünyada kupon sistemini de ilk kullanan marka olarak karşımıza çıkıyor. Coca Cola’nın 1887 yılındaki sahiplerinden Asa Griggs Candler, oluşturduğu indirim sistemine, Fransızcada kesmek anlamına gelen “couper” fiilinden türettiği “coupon” adını vererek pazarlama dünyasına, bugünün dijital alışveriş ortamında da kullanılan önemli bir katkı yaptı.

    Self servis (1917 ABD)

    1917 yılında Amerikan Patent Ofisi, Clarence Saunders’e, “kendi kendine hizmet eden mağaza” adında bir patent verdiğinde self servis kavramından kimsenin haberi yoktu. Müşterilerin ürünleri raflardan kendisinin toplayıp kasada ödeme yaptığı bu sistemi bugün halen marketlerde, mağazalarda ve birçok restoranda kullanmaya devam ediyoruz.

    Kredi kartları (1950 ABD)

    Aynı kartı kullanarak farklı işletmelerde ödeme yapabilme kavramını ilk olarak 1950 yılında ortaya çıkartan Ralph Schneider ve Frank McNamara, o dönem sadece restoranlarda kullanılabilecek “The Diner’s Club” adında bir kart fikrini hayata geçirdiklerinde, alışveriş için de geleceğe yön veren bir yeniliğe imza atmış oldular. Bugün artık pek çok ülkede neredeyse nakit alışverişin önüne geçen kredi kartı kullanımı e-ticaretin de en önemli ödeme araçlerından biri olarak karşımıza çıkıyor.

    Barkod (1952 ABD)

    Mühendis Joseph Woodland tarafından 1948 yılında geliştirilmeye başlanan ve bilgisayar tarafından tarandığında ürün bilgilerini kullanıcıya sunan barkodlar 1952 yılında tamamlanmasına rağmen IBM tarafından günlük hayatta kullanıma geçirilmesi için bir 20 yıl daha geçmesi gerekti.

    Plastik poşetler (1960 İsveç)

    Yüksek yoğunluklu polietilenin kullanılmaya başlandığı 1960 yılından 5 yıl sonra, Celloplast adlı bir firma Amerikan Patent Ofisine başvurarak, bugün de kullandığımız plastik poşetin patentini aldı.

    Uzaktan alışveriş (1984 Birleşik Krallık)

    İnternetin bulunmasından 6 yıl önce, İngiltere’de bir büyükanne, televizyonunun teleteksinde yayın yapan yerel markete televizyon kumandasını kullanarak sipariş verdiğinde ilk çevrimiçi alışverişi de gerçekleştirmiş oldu. Bugünse artık ticaret sektörünün hızla büyüyen yüzü olan e-ticaret, hemen hemen hepimizin hayatlarına girmiş durumda.

    Bütün bu gelişmeler, hayatımızın her an içinde olan alışveriş kavramını bugünlere getirdi. Artık e-ticaret çağında neredeyse her gün başka bir yenilik karşımıza çıkıyor. Siz de e-ticaret dünyasında yer almak istiyorsanız eticaretv3 sektör tecrübesiyle yanınızda olmaya hazır. Hemen formu doldurarak demo hesabınız için başvurun ve e-ticarette eticaretV3 ile başarıyı yakalayın.

    DEVAMINI OKU
  • Bir reklam ajansı e-ticaret işinizi geliştirmenizde size nasıl yardımcı olabilir?

    E-ticaret, bazı açılardan klasik mağazacılık anlayışından çok daha karışık bir süreç olarak görülebiliyor. Çünkü online dünyada müşterilerin dikkatini çekebilmek, siteye trafik sağlayabilmekdönüşüm oranlarını artırabilmek, ürünleri doğru şekilde tanıtabilmek ve müşteri memnuniyeti oluşturmak için birçok teknik bilgi gerektiren konu var. Eğer tüm bu konularda doğru stratejileri oluşturur ve doğru adımları atabilirseniz e-ticaret işinizde kısa zamanda daha hızlı yol kat etmeniz mümkün.

    Tüm bu detaylı süreçleri araştırarak, üzerinde düşünerek, zaman ve enerji harcayarak kendiniz yönetebileceğiniz gibi, bu konularda belli bir bütçe ayırarak profesyonel destek de alabilirsiniz. Günümüzde reklam ajansları e-ticaret sitelerinin ihtiyaç duyduğu birçok alanda tam hizmet ajansı olarak hizmet veriyor. Kendinize uygun bir reklam ajansı belirleyerek siz de daha başarılı olmak ve kısa zamanda daha çok yol kat etmek için üzerinizden büyük bir yükü profesyonel ellere bırakabilirsiniz.

    Peki, reklam ajansları hangi konularda ve nasıl e-ticaret işinize katkı sağlayabilir?

    Marka oluşturma

    Tüketicilerin alışveriş kararlarında markanın etkisi göz ardı edilemeyecek kadar güçlü. Marka olmak ise birçok farklı alanı kapsayan uzun ve zorlu bir süreç. Özellikle e-ticarete yeni giriş yaptıysanız ya da henüz bir marka algısı oluşturamadıysanız, yaratıcı bir reklam ajansı isminizden logonuza, ambleminizden kurumsal renklerinize ve dilinize kadar her şeyi sizin için düşüp en doğru şekilde çözümleyebilir.

    Sosyal Medya

    Sosyal medya, hedef kitlenizin büyük oranda aktif olarak kullandığı birçok paylaşım platformunu kapsıyor. Her bir sosyal paylaşım sitesi, farklı amaçlar için kullanılıyor ve farklı kriterlere sahip. Bu alanda en yüksek faydayı sağlayabilmeniz için ise biraz bilgi ve uzmanlık gerekiyor. Bu açıdan sosyal medya hizmeti verebilecek bir ajansla iş birliği yaparak potansiyel müşterilerinize rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu kaynağı en etkili şekilde değerlendirebilirsiniz.

    SEO

    E-ticaret işinizin başarısını artırabilmeniz, hedef kitlenizi sitenize çekebilmeniz ve kendinizi etkili bir şekilde tanıtabilmeniz için en önemli yöntemlerin başında, arama motoru optimizasyonu yani SEO geliyor. Çünkü tüketiciler bugün ihtiyaç duydukları ürünlere ulaşabilmek için ilk olarak arama motorlarına başvuruyorlar. Arama motorlarında öne çıkmak ise birçok teknik bilgi ve araştırma gerektiriyor. Bu konuda uzman bir reklam ajansı doğru stratejilerle sizi kısa zamanda en iyi noktaya getirebilir.

    E-posta pazarlama

    E-posta pazarlama da e-ticaret sektöründe hedef kitleye ulaşabilme, etkili kampanya duyuruları gerçekleştirebilme, müşteri bağlılığı ve dönüşüm oranları açısından yararlanılan en önemli yöntemlerin başında geliyor. Bir reklam ajansı, etkili e-posta kampanyaları oluşturmanız ve en doğru zamanda paylaşmanız için size yardımcı olabilir.

    Danışmanlık ve stratejik planlama

    Günümüzde reklam ajanslarının çoğu müşterileri için sadece danışmanlık hizmeti vererek bile, başarılı stratejiler geliştirebilmeleri açısından önerilerde bulunabiliyorlar. Eğer sosyal medyadan, SEO’ya, reklam satın almadan, tasarıma kadar her şeyi kendi içimizde çözebilecek durumdayız fakat profesyonel bir bakış açısı ve stratejik çözümler bizim için iyi olabilir diyorsanız, başarılı bulduğunuz bir reklam ajansından sadece bu konuda da destek almanız mümkün.

    Prodüksiyon

    Video ve fotoğraf çekimi yapan reklam ajanslarıyla da çalışabilir ve ürün görsellerinizin daha kaliteli, profesyonel ve dikkat çekici olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu hizmetleri veren ajansınızdan sosyal paylaşımlarda da kullanabileceğiniz yaratıcı ve viral video içerikleri oluşturmalarını da isteyebilirsiniz.

    Verdiğimiz tüm bu bilgiler, e-ticaret işinizde her biri büyük bir emek, bilgi ve zaman gerektiren bu önemli süreçlerin sorumluluğunu profesyonelleriyle paylaşmanız açısından size yol gösterebilir. Bu yöntemle, e-ticaret işinizi daha hızlı bir şekilde daha başarılı bir yere getirebilirsiniz. Bunun yanında başarı için e-ticaret sitenizin güçlü bir alt yapıya sahip olması da çok büyük önem taşıyor.

    Türkiye’nin lider altyapı sağlayıcı Eticaret V3 olarak biz, size çıktığınız bu yolda en profesyonel ve akıllı çözümlerle her türlü teknik desteği veriyoruz. Siz de hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun, başarılı bir geleceğe doğru en önemli adımı atın.

    DEVAMINI OKU
  • 2016’da öne çıkması beklenen e-ticaret kategorileri

    Dünkü yazımızda 2016 e-ticaret tahminlerine değinmiştik. Önümüzdeki yıl e-ticaret sektörüne adım atmayı düşünen ya da işlerini büyüterek yeni hedef kitlelere ulaşmak isteyenlerin ilgisini çekebilecek ve 2016’da e-ticaret sektöründe ilgi görmesi beklenen kategorileri sizinle paylaşacağız.

    E-ticaret sektörünün gelişmesiyle beraber her yıl daha fazla insan internetten alışveriş yapmaya başlıyor ve farklı kategorilere olan ilgi de artmaya başlıyor. Özellikle niş pazarlarda hizmet veren e-ticaret firmalarının kitleleri de artış gösteriyor. Önümüzdeki yıl bazı kategorilerin de tüketiciler tarafından daha fazla ilgi görmesi bekleniyor.

    Spor giyim ürünleri

    Son dönemlerde hem dünyada hem de Türkiye’de dış mekan sporlarına olan ilgi giderek artıyor. Dış mekan sporlarının yanı sıra, spor salonlarına olan ilgi de aynı oranda artış gösteriyor. Tüketicilerin ilgisinin bu alanlara kayması da doğal olarak, spor giyime olan ihtiyacı da artırıyor.

    Spor salonlarına ya da dış mekan sporlarına merak duyan kitlelerin artış göstermesiyle, tüketiciler bu aktiviteleri yaparlarken ihtiyaç duydukları giyim ve aksesuar ürünlerini satın almak için e-ticaret sitelerini ziyaret etmeye başlıyor. Bu alanlara yönelen tüketicilerin demografik yapısına ve satın alma alışkanlıklarına baktığımızda ise akıllı telefon ve internet kullanımına özen gösteren ve internetten alışveriş yapan kitleler olduklarını görüyoruz. Bu nedenle de 2016’da bu kategorinin e-ticarette ilgi görmesi bekleniyor.

    Bebek ürünleri

    Bebek ürünleri de internet üzerinden satılan ürünler arasında yer alıyor. Özellikle Y kuşağının artık bebek sahibi olan bir yaş grubu olması ve bu grubun internetten en çok alışveriş yapan grup olması nedeniyle de bebek ürünlerine olan ilginin de önümüzdeki yıl artması bekleniyor.

    Y kuşağı ve özellikle beyaz yakalı diye tabir edeceğimiz kitlelerin yoğun bir iş hayatı bulunuyor ve alışverişe sıkça çıkma şansları bulunmuyor. Bu tempo içerisindeyken alışveriş ihtiyaçlarını internet üzerinden gidermeye çalışıyorlar.

    Artık aile kurmuş ve bebek sahibi olmaya başlayan Y kuşağı, 2016’da bebeklerinin bu tür ihtiyaçlarını karşılayabilmek için internet üzerinden alışveriş yapmayı daha çok tercih edeceği tahmin ediliyor.

    Ev dekorasyon ürünleri

    Türkiye e-ticaret sektöründe bir süredir belli bir pazarı olsa da 2016’da ev dekorasyon ve mobilya ürünlerine olan ilginin de artması bekleniyor.

    İş yoğunluğu nedeniyle fiziki mağazaları gezmeye vakit bulamayan ve evlilik aşamasına gelmiş tüketiciler için internetten mobilya ya da ev dekorasyon ürünleri oldukça cazip bir hal almaya başlıyor. Bunun yanı sıra birçok üniversite öğrencesi evlerine eşya almak için de internetten yararlanmayı tercih edebiliyor.

    Geniş fiyat seçenekleri olması ve her bütçeye göre ürünlerin satışının yapılıyor olması da tüketicilere fiziki mağazalardan daha cazip gelmeye başlıyor.

    El yapımı ürünler

    El yapımı ürünlere olan ilgi de yavaş yavaş artmaya başlıyor. Orijinal ve kaliteli ürünler tüketicilere farklı görünmeye başlıyor ve el yapımı ürünler de tüketicilerin bu ihtiyacını karşılayabiliyor. 2016 yılında el yapımı ürünler yeri geldiğinde kişiye özel olarak üretilebildiği için hem güzel bir hediye hem de manevi değer taşıyor. Bu sebeple de birçok sanatçı bu tür ürünleri internet üzerinden sergilemeye başlıyor.

    Satın alım gücü yüksek olan kitlelere hitap etse de, satış hacmi az olmasına rağmen kar marjı bu ürünlerde yüksek olabiliyor.

    Güzellik ve bakım ürünleri

    Güzellik ve bakım ürünleri tabii ki yıllardır en büyük sektörlerden biri. Özellikle kadın tüketicilerin ilgi gösterdiği bu sektörün, 2016 yılında e-ticaret alanında da rağbet görmesi bekleniyor.

    Kadınların iş arenasındaki yerlerini sağlamlaştırmaya başlamasıyla beraber, kendi bakımlarına daha fazla dikkat ediyorlar. Tabii ki yoğun iş temposu, çalışan kadınların alışverişe ayıracakları zamanı kısıtlayabiliyor. Ancak kişisel bakımlarını ertlemek istemeyen bu grup, internet üzerinden güzellik ve bakım ürünlerine talep gösterecek. Bu ilgiyi ve talebi karşılayan e-ticaret firmaları da 2016’da başarıya ulaşabilirler.

    Seyahat

    Tatil ve seyahat sektörü rekabeti en yüksek olan alanlardan biridir. Kurumsal ya da özel sektörlerdeki çalışanların bir yıl boyunca aralıksız çalışmalarının yegane sebeplerinden biri de tatile çıkabilmektir. Kendi hayatlarını kazanma ve ailelerine bakmalarının ardında, kendilerini ödüllendirmek için yılda birkaç kez seyahat etmeyi tercih eden bu kişiler tabii ki aradıklarını internette bulmaya çalışıyor.

    Devamlı olarak iş hayatı içinde olan kişilerin, seyahat acentelerini dolaşmaya vakitleri olmadığı için, internet üzerinden bu işlemleri yapıyorlar. Tatil ve seyahat sektörünün 2016 yılında da önemli bir pazar olacağını söylemek bu nedenle yanlış olmayacaktır.

    DEVAMINI OKU
Scroll